Opleidingen

19Aug

Workshop live Vereffening en verdeling na echtscheiding opleiding i.s.m. de Opleiding Notariaat van de VUB

Volgende thema’s en vragen komen onder meer aan bod:

  • Ontbindingstijdstip huwelijksvermogensstelsel: Hoe beïnvloeden meerdere echtscheidingsvorderingen of een verzoening het tijdstip van ontbinding van het huwelijksstelsel?
  • De kwalificatie van activa: Zijn auteursrechten, cliënteel, vennootschapsaandelen of een schadevergoeding voor lichamelijke en morele schade eigen of gemeenschappelijk? Wanneer is er sprake van wederbelegging? Hoe worden levens- en andere verzekeringen huwelijksvermogensrechtelijk gekwalificeerd?
  • De kwalificatie van passiva: Wanneer wordt een schuld als gemeenschappelijk beschouwd? Welk statuut hebben onderhoudsgelden?
  • Huwelijksvermogensrechtelijke vergoedingsrekeningen: Is vergoeding verschuldigd voor werken aan een eigen goed? Wanneer mag de vergoeding worden geherwaardeerd?
  • Beheersrekening m.i.v. de woonvergoeding: Wanneer is de woonvergoeding verschuldigd en (hoe) dient deze te worden verrekend?
  • Becijferde rechten, kavelvorming en opleg: Wanneer is er sprake van heling? Wat indien een echtgenoot voor de inleiding van de echtscheidingsvordering gelden afhaalt van de rekening? Wat is de verhouding tussen de preferentiële toewijzing en het recht op terugname na inbreng?
  • Het nieuwe huwelijksvermogensrecht: Welke nieuwigheden bracht de hervorming van het huwelijksvermogensrecht (Wet 22 juli 2018 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek en diverse andere bepalingen wat het huwelijksvermogensrecht betreft en tot wijziging van de wet van 31 juli 2017 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek wat de erfenissen en de giften betreft en tot wijziging van diverse bepalingen ter zake) voor de vereffening-verdeling na echtscheiding?

Tickets

Er zijn nog 19 tickets beschikbaar


Praktisch

19 August 2020
De Barrier, Grote Baan 9, Houthalen, (Wegbeschrijving)
Prof. dr. Elisabeth Alofs
Dra. Anne-Sophie Vandenbosch
Dhr. Tim Roovers
545 excl. btw
Ik schrijf me in samen met collegae: 520 excl. btw


Andere opleidingen

Terug naar alle opleidingen


PRIVACY POLICY | VERKOOPSVOORWAARDEN | Alle vermelde prijzen zijn in Euro (EUR).
2010 KNOPS PUBLISHING All other trademarks are the property of their respective owners. All rights reserved.